κείμενο πρωτοβουλίας για τους Σέρβους αναρχοσυνδικαλιστές

Στις 10 Ιουλίου ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, ένας από τους εναπομείναντες προφυλακισθέντες της εξέγερσης του Δεκέμβρη, ξεκινά απεργία πείνας από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού στις οποίες κρατείται. Στις 20 Αυγούστου, μεταφέρεται στο νοσοκομείο Σωτηρία με σαφώς επιβαρυμένη την κατάσταση της υγείας του. Την περίοδο εκείνη κορυφώνονται οι πράξεις αλληλεγγύης προς το πρόσωπό του, όχι μόνο στην ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Στο κλίμα των ημερών αυτών, πραγματοποιείται μια δράση στην ελληνική πρεσβεία του Βελιγραδίου, με ελάχιστες υλικές ζημιές. Την ευθύνη της δράσης αναλαμβάνει η οργάνωση «Μαύρος Ήλιος».  Αυτό δεν εμποδίζει τη σέρβικη αστυνομία να συλλάβει 6 μέλη της ομάδας «Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία» (σέρβικο τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Εργατών) και να τους κατηγορήσει για πράξεις «διεθνούς τρομοκρατίας». Οι συλληφθέντες, αφού βασανίστηκαν στα αστυνομικά τμήματα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι για 30 ημέρες.

Με αυτές τις συλλήψεις, το σέρβικο κράτος πετυχαίνει «με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια». Πρώτον να κάνει το «καλό παιδί»  στα κράτη-μέλη της  Ε.Ε. (πόσο μάλλον στην «ομόδοξη» ελλάδα),  με μακροπρόθεσμο στόχο την ένταξή  σε αυτή. Δεύτερον πετυχαίνει τη φίμωση των φωνών αμφισβήτησης στους χώρους εργασίας συλλαμβάνοντας στοχευμένα συνδικαλιστές με αντιεξουσιαστικό πρόταγμα.

Εμείς θεωρούμε δεδομένη την αλληλεγγύη μας  απέναντι στους έξι συλληφθέντες χωρίς να μας ενδιαφέρει αν είναι «αθώοι» ή «ένοχοι», καθώς οι κρίσεις αυτές γίνονται με όρους αστικής δικαιοσύνης. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται είναι  για εμάς ξεκάθαρα πολιτικές: αποτελούν πράξεις πολιτικής αντι-βίας απέναντι στη βία του κράτους  που αντιμετωπίζουμε καθημερινά σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Δεν πέφτουμε στην παγίδα να καταδικάσουμε ενέργειες τις οποίες χρησιμοποιεί ο κρατικός μηχανισμός για να κάνει πολιτικές συλλήψεις.

Οι κρατούντες για να διασφαλίσουν την κυριαρχία τους στον κόσμο συνάπτουν διακρατικές συμφωνίες. Απέναντι σε αυτό εμείς προτάσσουμε τη διεθνή αλληλεγγύη.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αλληλέγγυοι-ες Κέρκυρας

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: